Last van je buik?


Vaak last hebben van je buik is geen pretje. Niet naar het toilet kunnen gaan en harde ontlasting hebben, of juist vaak moeten met diarree.. het is niet fijn en het is niet zoals het hoort.

Heb je daarnaast ook vaak last van pijn in je buik en voel je je vaak moe?

En heb je het gevoel dat je steeds meer soorten voedsel moet gaan mijden omdat je er sterk op reageert?

 

Tijd voor actie!

 

Ooracupunctuur of auriculotherapie is een therapie waarbij naaldjes in het oor worden gezet. Klinkt misschien eng, maar dat valt erg mee. Op het oor zijn plekken en punten te vinden die in verbinding staan met je lichaam. Is zo'n punt gevoelig, dan komt dat overeen met een disbalans in het lichaam. Door er een naaldje in te zetten kan het punt ontspannen en kan de disbalans in het lichaam zich herstellen.

 

Bij last van je buik zijn waarschijnlijk de maag- en darmpunten, spijsverteringspunten en punten die ervoor zorgen dat je je meer kunt ontspannen, aangedaan. 

Het hele lichaam wordt gereflecteerd op het oor, dus ook andere pijnpunten kunnen worden geprikt. De naaldjes blijven 20 minuten zitten en worden dan verwijderd. Eventueel krijg je verblijfsnaaldjes om zo nog wat langer de punten te prikkelen. Deze kunnen een week blijven zitten.

 

Een effectieve therapie, lees het verhaal van Sija:

Sija kwam voor een behandeling naar mijn praktijk. Ze vertelde dat ze last had van galstenen en ze had veel pijn, uitstralend naar haar rug. Ze voelde zich er erg vervelend door. Door galpunten en ontspanningspunten te prikken kwam er al snel beweging in haar lijf, wat resulteerde in veel gerommel in haar buik en vaak naar het toilet moeten. Na een week was ze van haar problemen af en kon ze weer lekker gaan hardlopen!

 

Ooracupunctuur is in te zetten bij:

spijsverteringsklachten, hoofdpijn, eczeem, emotionele klachten, verslavingen, bij acute en chronische pijn, hoge bloeddruk, menstruatieklachten, vermoeidheid etc.

 

De intake voor ooracupunctuur is € 69,50 en duurt een uur. De vervolgbehandelingen zijn € 56,- per uur. Een combinatie van ooracupunctuur en massage is ook € 56,- per uur.

 

De behandelingen komen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekering. 

 

 

VIAMOVA 
Van Hogendorpplantsoen 28
3317 TP Dordrecht